[...] - baton Wartość odżywcza: baton (88 g) *%ZDS Wartość energetyczna 1421 kJ / 340 kcal Białko 25 g Węglowodany 44 g W tym cukry 29 g Tłuszcz 7 g W tym nasycone kwasy tłuszczowe 4 g Błonnik pokarmowy <1 g Sód 0,1 g Witamina A 750μg 94% Witamina C 30mg 50% Witamina E 13,2mg 132% Tiamina (Witamina B1) 0,75mg 54% Ryboflawina [...]
[...] zawiera substancji drożdżowych i skrobi. Jest to specjalnie skomponowana mieszanka niskocząsteczkowych węglowodanów, wysokiej jakości hydrolizatu białka serwatkowego, aminokwasów, witamin i minerałów Sposób użycia: Jedną miarkę (50 g) Whey Gainer ACTIONS wsypać do 200-300 ml wody (niegazowanej) i dokładnie wymieszać w szejkerze Aminostar?. [...]
Dolegliwości i schorzenia przy niedoborach w organiźmię, które możemy zapobiegać / zwalczać za pomocą Witamin i Minerałów. Jak wiadomo, z Witaminami i Minerałami (w postaci tabl. / kaps.) trzeba postępować ostrożnie, jak i z każdym Lekiem, czy Suplementem, który może doprowadzić do nadmiaru w organizmie, dzięki któremu mogą pojawić się [...]
[...] W ziarnach pszczelego pyłku kwiatowego, pochodzącego z różnych gatunków roślin, stwierdzono ponad 250 substancji. Do zasadniczych grup substancji zalicza się białka i aminokwasy, lipidy i kwasy tłuszczowe, cukry, związki fenolowe, witaminy i biopierwiastki. Pyłek kwiatowy charakteryzuje się zróżnicowanym składem chemicznym. Dla przykładu obnóże [...]
[...] się rodników. Na szczęście każdy z nas jest zabezpieczony w mniejszym lub większym stopniu genetycznie. Na wyposażenie obronne składają się tokoferole, glutation, kwas askorbinowy oraz inne antyutleniacze, które w mniejszym lub większym procencie „siedzą" w naszym organizmie, są gotowe do kontrataku i rzeczywiście w razie potrzeby [...]
[...] BIAłKO WęGLOWODANY WITAMINY MINERAłY TłUSZCZE BIAłKO Podstawowy budulec organizmu (w tym mięśni). W wyniku procesów trawiennych białka są rozkładane na poszczególne aminokwasy niezbędne do budowy tkanek i syntezy własnego białka organizmu. Poniżej podajemy zalecane dawki białka w zależności od poziomu aktywności. Poziom aktywności [...]
[...] i pochodzące z wysuszonego miąższu jabłek lub wysuszonych wytłoków z jabłek lub skórek owoców cytrusowych albo ich mieszaniny, otrzymane przez działanie rozcieńczonym kwasem, po którym następuje częściowa neutralizacja solami sodową i potasową ("pektyna płynna"), 3) baza gumy do żucia, 4) białe lub żółte dekstryny, prażona lub [...]
[...] jest odwrócona osmoza, która jest przeprowadzana prawie, że bez strat -chemiczne (np. utwardzanie tłuszczów jest to proces niekorzystny powoduje ubytek nienasyconych kwasów tłuszczowych powstają izomery trans oraz pozycyjne nienasyconych kwasów tłuszczowych) - biotechniczne(np. fermentacja podnosi wartość odżywczą witamin z grupy B) [...]
[...] wniosków do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów i jeden do prokuratury. W skład wędlin, oprócz mięsa, wchodzą: tłuszcz, woda, sól kuchenna, cukier, glutaminian sodu, kwas askorbinowy (przyspiesza utrwalanie barwy), fosforany, białko sojowe, skrobia ziemniaczana i inne. Białko sojowe może wzbogacić wędliny w aminokwasy oraz bardzo [...]
[...] rodniki cholestrol LDL do postaci - (oxyLDL) jest uznawany za ważny czynnik promiażdżycowy. Utlenianie frakcji cholesterolu LDL polega na peroksydacji reszt nienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w fosfolipidach i estrach cholesterolu indukowanej przez wolne rodniki tlenowe. Miażdżyca rozwija się jako narastająca degeneracja komórek [...]
[...] Różnica między nimi dotyczy tylko budowy chemicznej, ale działanie jest takie samo. Aktywność witaminową witaminy A wykazują również pochodne retinolu - retinal i kwas retinowy (powstają one w wyniku utleniania retinolu) oraz pochodne estrowe, głównie spotykane to: octan, palmitynian, maślan i fosforan retinylu. Ogólnie wszystkie [...]
[...] naturalną witaminę C wraz z jedzeniem rzadziej zapadają na niektóre nowotwory niż ci, co zażywają syntetyczną witaminę C w tabletkach. Dlaczego? Witamina C to nazwa kwasu askorbinowego. Nie ma różnicy między kwasem askorbinowym uzyskiwanym z cytryny, a kwasem askorbinowym wytworzonym chemicznie. Pod względem składu chemicznego jest on [...]
[...] strukturalnych. Na poziomie tkankowym aktywuje fibroblasty i sprzyja odbudowie włókien kolagenowych. • wyciąg z karczocha zwyczajnego, Aktywnymi składnikami tego wyciągu są kwasy polifenolowe ( np. cynaryna ), które wpływają na metabolizm glukozy oraz lipidów. • wyciąg z wąkroty azjatyckiej ( Centella Asiatica ) , wyciąg ten stymuluje biosyntezę [...]
[...] jest koenzymem wielu enzymów flawonowych - dehydrogenaz, odgrywa ważną rolę w procesach oksydoredukcyjnych, głównie w przemianie węglowodanów. Wpływa na syntezę kwasów tłuszczowych z białek i węglowodanów.W organiźmie człowieka wchodzi w skład mononukleotydu flawinowego (FMN) i dinukleotydu flawino-adeninowego (FAD) - koenzymów [...]
[...] Najnowszej generacji, wieloskładnikowy preparat zawierający w składzie jabłczan kreatyny (tricreatine malate), cytrulinę, alfa ketoglutaran argininy (AAKG), taurynę i kwas alfa-liponowy (ALA). Jabłczan kreatyny to udoskonalona postać kreatyny o znacznie wyższym stopniu wchłaniania niż tradycyjny monohydrat. W porównaniu do monohydratu [...]
[...] resztek. W pożywieniu równocześnie należy dostarczać organizmowi protein pochodzących z mięsa, ryb, drobiu, mleka, protein zawierających wszystkie kluczowe aminokwasy jak i protein o niepełnej równowadze aminokwasowej zawartych w orzechach i roślinach strączkowych. Przeciętnie potrzeba 2 g proteiny na 1 kg masy ciała dziennie, a w [...]
[...] resztek. W pożywieniu równocześnie należy dostarczać organizmowi protein pochodzących z mięsa, ryb, drobiu, mleka, protein zawierających wszystkie kluczowe aminokwasy jak i protein o niepełnej równowadze aminokwasowej zawartych w orzechach i roślinach strączkowych. Przeciętnie potrzeba 2 g proteiny na 1 kg masy ciała dziennie, a w [...]
[...] Skład chemiczny. Szyszkojagody zawierają 2% olejku eterycznego, 40% cukrów, 0,5% żywic, 8% barwników, goryczkę - juniperynę - ok. 1%, flawonoidy, witaminy, sole mineralne, kwasy organiczne i garbniki. Olejek eteryczny zawiera pinen, kadinen, borneol, kamfen, junen (czynny diuretycznie), juniperol, terpineol. Ponadto w owocach i w igliwiu [...]
[...] ale ce****ą się specyficznymi walorami sensorycznymi i mogą wywierać korzystny wpływ na procesy trawienne. Przyprawy w swoim składzie zawierają głównie: olejki lotne, kwasy eteryczne, alkaloidy, żywice, związki siarki, flawonoidy, co decyduje o ich właściwościach. Użyte jako dodatki do pożywienia nadają mu pożądane cechy, poprawiając [...]